Weidmuller

Weidmueller, kao vodeći svjetski proizvođač, nudi kompletan program rednih stezaljki. Izrađene od najkvalitetnijih materijala, garantuju siguran i funkcionalan spoj.

Vijačni spoj (W serija i SAK serija) Bezvijčani spoj (spoj oprugom, Z serija) Push-In tehnologija ( P serija ) IDC-spajanje bez skidanja izolacije provodnika

VIJČANI SPOJ

Decenijama, Weidmüller je W – serijom terminala postavio standard . Sa svojim brojnim prednostima, W – serija je i dalje neprevaziđen lider na tržištu .

W – serija nudi rešenja za provodnik preseka od 0,06 do 300 mm ² , a za sve uobičajene električne funkcije. Još jedan izbor je ZQV ili WQV poprečne stezaljke u okviru jednog terminala . Pruža znatne uštede vremena u odnosu na sve ostale vijčane terminale na tržištu .

Zahvaljujući patentiranom dizajnu W – serije Weidmüller stezaljki moguće je da dva provodnika budu povezani u istoj stezaljci bez poteškoća .

BEZVIJČANI SPOJ (Z-SERIJA)

Redne stezaljke Weidmüller “Z” serije, osiguravaju 100% zaštitu od eventualnog otpuštanja spoja zbog vibracija. Njihova prednost je u brzini spajanja, visokoj temperaturnoj postojanosti i kvalitetnom spoju pa ne zahtjeva održavanje.

PUSH-IN TEHNOLOGIJA (P-SERIJA)

Prednost direktne opružne tehnologije Weidmüller PUSH IN pored veće brzine spajanja je i ta da spojeve do 16mm2 rešavate sa samo 3 (tri) umjesto 5(pet) veličina stezaljki.

IDC SPAJANJE BEZ IZOLACIJE

Nakon uvođenja u aplikacije automobilske industrije i telekomunikacije, tehnologija IDC sve se više uvodi i u ostale industrijske aplikacije. Odlikuje je brza montaža jer nije potrebno skidanje izolacije sa provodnika, povezivost sa drugim grupama stezaljki Weidmüller i pouzdanost spoja.

Na području funkcionalne elektronike Weidmueller razvija i proizvodi elektronske komponente za industrijsku automatizaciju, nadzor procesa i proizvodnju energije u IP20 i IP67 zaštiti.

Weidmueller proizvodi funkcionalne elektronike prihvaćaju i pretvaraju analogne i digitalne procesne signale; upravljaju, preklapaju i nadziru aktore; napajaju elektronske komponente; štite napojne vodove i potrošače.

Standardizacijom, nadzorom, odvajanjem, multipliciranjem i pojačavanjem signala Weidmueller je zaokružio jedno funkcionalnu cjelinu.

Sa fukcionalnim interfejsom između PLC-a i pogona, kao i sa razvodom, nadzorom i zaštitom sabirničkih linija funkcionalna elektronika pokriva kompletan spektar industrijskih signala i obrade podataka.

PASIVNI SKLOPOVI

Olakšavaju prelazno spajanje standardnih konektora ili PLC kartica sa klasičnim ožičenjem.

NAPAJANJA, DIODNI MODULI

Napajanja su važni član u energetici automatizovanih sistema. Zato je vrlo važno odabrati pravo napajanje, tako da ono bude pouzdano u svim uslovima, što je glavna osobina Weidmueller napajanja.

RELEJI

Weidmueller u svojoj paleti proizvoda nudi široki izbor releja. Od vrlo malih (MICROSERIES) pa do Solid-state releja snage. Njihove su karakteristike izdržljivost i pouzdanost kao i dobar odnos cene i kvaliteta.

OPTOKOPLERI

Weidmueller optokopleri serije: DKO MCZ O MICROSERIES

ANALOGNI PRETVARAČI I GALVANSKA RAZDVAJANJA

Weidmueller u svojoj ponudi ima komponente sa sledećim funkcijama:

 • DC/DC pretvarači i galvanska razdvajanja
 • Strujni pretvarači
 • Naponski pretvarači
 • Pretvarači za senzore temperature
 • Pretvarači frekvencije
 • Alarmni moduli za nadzor električnih veličina AD/DA pretvarači LED prikazivači

PRENAPONSKA ZAŠTITA

Važnost koju pridajete prenaponskoj zaštiti zavisi o vašoj spremnosti prihvatanja rizika! Verovatno mislite “to mi se nikad neće dogoditi”. Tada ne želite izgubiti ništa, ali postići ćete vrlo malo. Svejedno, zadatak prenaponske zaštite je da svakodnevno brine za vas. Stoga ako želite biti sigurni, trebate uključiti prenaponsku zaštitu u strategiju vašeg poslovanja. Takova investicija daje vam povećenu radnu raspoloživost, te može biti neprocjenjiva kad se dogodi nepoželjni udar.

KUĆIŠTA ZA ELEKTRONIKU

Weidmueller nudi široku paletu kućišta za ugradnju elektronskih komponenti. Zaštita sve do IP68 NOVO! – CH20M (Component Housing IP20 Modular) modularna kućišta

JACKPACK ELEKTRONIKA U IP67 ZAŠTITI

Jednostepena i trostepena prenaponska zaštita, u IP68 kućištu za Ethernet Cat.5/6, analogne i digitalne signale. Takođe se koristi i kao interfejs sa prigušenjem.

Ethernet, najpoznatija i najraširenija tehnologija umrežavanja etablirala se i u industrijskom okruženju.
Prednosti koje nudi industrijski ethernet su:

 • Optimalna interoperativnost sa office aplikacijama
 • Konzistentna tehnologija
 • Korištenje postoječih IT iskustava
 • Sigurna budućnost zahvaljujući usaglašenosti sa IEEE 802.3
 • TCP/IP standard omogućuje web interfejs za održavanje i podešavanja

AKTIVNE KOMPONENTE

Neupravljivi Switch-evi

 • ( WaveLine, Eco-Line, Advanced Line)

Upravljivi Switch-evi

 • Brzi Gigabit
 • 4 POE porta (Power Over Ethernet)

Switch-evi u IP67 izvedbi

 • Routeri
 • GPRS
 • WaveLine WLAN (bezžični šrenos prema standardu IEEE 802.11 b/g)
 • Media konvertori
 • WaveLine COM server

PASIVNE KOMPONENTE

Nudimo sve što Vam je potrebno za spajanje i međusobno povezivanje Vaše mrežne opreme.

Prednosti koje nudimo su:

 • Standardni IEC plug-in konektori u izvedbi 1,4,5 i 6.
 • Cat. 6
 • Konfekciski kablovi i kablovi na metar
 • Bakreni i optički kablovi
 • Zvedba konektora u IP20 i IP67
 • U našoj paleti nudimo sve relevantne industrijske konektore: RJ45, M12, SC, …

PRIBOR

Weidmüller ima u svojoj ponudi široku paletu oznaka za redne stezaljke (vlastitih i od stranih dobavljača), oznaka za žice, kablove i uređaje. Također ima u ponudi svoje printere (Ink-jet, LaserJet, ploter, termo pisač) i softwerska rješenja za iste.

OZNAKE ZA REDNE STEZALJKE

Sa različitim oznakama za redne stezaljke od Weidmüllera korisnici mogu označiti svoje stezaljke na više načina, bilo to u različitim bojama, brojkama i slovima, simbolima, s time da će uvek imati veliku preglednost istih.

PRINTERI I SOFTWARE

Weidmüller Vam daje različite mogućnosti ispisa oznaka bilo to putem Inkjet, Laser ili Termo pisača i to sve naravno popraćeno odgovarajućim sofwareom M-PRINT Pro.

OZNAKE ZA UREĐAJE

S oznakama za uređaje nudi Weidmüller specijalne predefinisanee oznake, bile one klasične oznake s lepljivom podlogom ili obične oznake na umetanje.

OZNAKE ZA PROVODNIKE

Teški konektori su danas opšte prihvaćen način jednostavnog i sigurnog spajanja mašina i uređaja. Kućište konektora izrađeno od aluminiske legure koja pruža izvrsnu zaštitu od prljavštine, vlage i mehaničkih oštećenja. Sa modularnim konektorima moguća je kombinacija prenosa električkih signala i napajanja, pneumatike, a sve u jednom konektoru. Weidmüller sa svojom RockStar® serijom teških konektora nudi mnoge patentirane inovacije. RockStar® sa svojim rešenjima postavlja nove standarde.

ULOŠCI KONEKTORA

Teški konektori se sastoje od uložaka i zaštitnog kućišta. Time uložak postaje srce teškog konektora.

On je odgovoran za električnu funkcionalnost.

Ulošci od Weidmüllera su napravljeni od visoko-kvalitetnog izolatorskog materijala koji omogućuje siguran prenos visokog napona u uskome prostoru. Taj materijal je na popisu UL-a i pogodan je za primenu u šinskim vozilima.

ConCept

Patentirani modularni sistem omogućava sastavljanje pojedinačnih varijanta konektora.

U zavisnosti od primene, možete izabrati među različitim naponima, broju pinova, načinu priključka pinova (vijak, opruga, krimpovanje) i iz dana u dan se broj kombinacija povećava.

KUĆIŠTA KONEKTORA

Sva Weidmüller Rockstar kućišta su napravljena od visoko kvalitetnog silumina. Otporna su na udarce i koroziju a ipak jos uvijek kompaktna i lagana. Mogu se primeniti u različitim teškim okolinama, otpona su na hladnoću i vibracije.

RockStar® SETOVI

Setovi dolaze u najpopularnijim kombinacijama konektora. Kako bi ispunjavali i nove europske norme, dolaze takođe i sa metričkim uvodnicama. Setovi se isporučuju u pojedinačnom pakovanju pogodnom za skladištenje.

ALATI I PRIBOR

Alati za krimpovanje pinova. Pribor za konektore. Rešnja konektora za TS 35 šinu.

Weidmüller nudi široku paletu alata za obradu provodnika i kablova. U ponudi ima alate za sečenje, skidanje izolacije, krimpanje, odvijače, različita klješta, merne uređaje i ispitivače pa sve do bitova za svoje aku-odvijače, hilzne, stopice i automate za skidanje izolacije i krimpanje.

ALATI ZA SKIDANJE IZOLACIJE

Weidmüller ima široku paletu alata za skidanje izolacije koji zadovoljavaju sve uslove za profesionalnu obradu provodnika.

ALATI ZA KRIMPOVANJE

Weidmüller nudi široku paletu ručnih alata za krimpovanje. Spojevi koji su krimpovani sa Weidmüllerovim alatima odgovaraju međunarodnim standardima i regulativama.

ALATI ZA SIJEČENJE

Weidmüller-ovi alati za sečenje namjenjeni su za sečenje žica i kablova od bakra i aluminija.

UREĐAJI ZA MJERENJE I ISPITIVANJE

Uređaji za merenje i ispitivanje su nezamjenjivi prilikom instalacije, servisa ili popravka električnih sistema i uređaja.

HILZNE I STOPICE

Primjena hilzni i stopica garantuje korisniku trajan kvalitet njegovih električnih spojeva. Kao dodatak daju prednost prilikom instalacije.

OSTALI ALATI

Automati za sečenje, krimpovanje i skidanje izolacije su takođe deo ponude od Weidmüller-a. Također nudi i različita kliješta, setove alata za krimpovanje, odvijače i bitove.

Weidmüller nudi široku paletu rednih stezaljki i konektora za štampane pločice. U ponudi su različite veličine (rasteri), oblici i vrste načina spajanja.

STEZALJKE ZA ŠTAMPANE PLOČICE

Weidmueller nudi široku paletu rednih stezaljki za štampane pločice sa rasterom od 3.50 mm do 15.00 mm, snage do 1000V i 101A (IEC), za kablove do 25 mm².

KONEKTORI ZA ŠTAMPANE PLOČICE

Weidmueller nudi široku paletu konektora za tiskane pločice sa rasterom od 3.50mm do 10.16mm, snage do 1000V i 76A (IEC), za provodnike do 16mm².

Već dugi niz godina, ime Klippon® je označavalo stručnost i kvalitet za kućišta prilagođena rešenjima za industrijski tip aplikacija kao i rešenjima za teške uvete rada. Kako bi opravdali ove tvrdnje, Weidmüller je lansirao seriju kućišta od nerđajućeg čelika – Klippon® TB serije i od aluminijuma – Klippon® K-serije. Portfelj je zaokružen kućištima od poliestera – Klippon® POK serije i polikarbonatnim kućištima.
Weidmüllerova usluga montaže može prema zahtevima kupaca isporučiti kućišta s prethodno montiranim rednim stezaljkama i kablovskim uvodnicama.

STB SERIJA

MALA METALNA KUĆIŠTA
“Nova” polirana kućišta od nerđajućeg čelika s efektom ogledala (mala) su idealna za primenu gdje su potrebna sertifikovana kućišta prema ATEX (Evropa) i NEMA (S. Amerika) normama. Serija se sastoji od 8 veličina (4.5″ x 4.5″ do 10″ x 16″) koje mogu biti u elektropoliranoj nerđajućoj verziji ili verziji sa poliranom površinom – efekat ogledala. Karakteristike:

 • Nerđajući čelik – ogledalo polirani (316L)
 • Dostupno u 8 veličina
 • Povećana fleksibilnost za montažu stezaljki
 • Visoko temperaturna brtva kao standard
 • Uzemljenje postavljeno na telo kutije i poklopac
 • cULus, ATEX i Ex ia odobrenja

MPC - MALA POLIKARBONATNA KUĆIŠTA

Kućišta MPC serije su napravljena od polikarbonata, koji je praktički idealan za električne, elektromehaničke i pneumatske uređaje. Kućišta dolaze sa širokom paletom dodataka za aplikacije u zahtevnim mehaničkim i hemijskim atmosferama. Karakteristike:

 • 9 veličina
 • Sivi ili transparentni poklopac
 • Poklopac sa brtvenim rupama
 • Montažne rupe su van brtvenog područja
 • Navojne rupe za montažne šine, ploče i PCB

NexT-SERIJA

VELIKA METALNA KUĆIŠTA
NexT-Serija kućišta je odličan izbor za područja s nepovoljnim uslovima. Verzija od nehrđajućeg čelika NexT-Serije je idealna čak i u najtežim uslovma: morska voda, hemikalije, korozija. Karakteristike:

 • 20 veličina, svaka u 10 varijanti
 • Potpuno odvojiv poklopac
 • Otvaranje poklopca za 180°
 • Skrivene šarke
 • Unutrašnji/Spoljašnji priključak za uzemljenje Fixing lugs
 • Montažne ploče kao dodatak

Klippon® TBF

POLIESTER KUĆIŠTA
Kućišta TBF serije su napravljena od poliestera ojačanog staklenim vlaknima. Namjena im je univerzalna, omogućuju razna rješenja za smještaj različitih komponenti kao što su regulatori, mjerni instrumenti, ventili itd. Karakteristike:

 • 9 veličina u 2 verzije
 • Poklopac s plastičnim vijcima
 • Rupe za montažu su van brtvenog područja
 • Navojne rupe za montažu šina ili ploča

TB SERIJA

METALNA KUĆIŠTA
Dugi niz godina, TB-Serija kućišta dokazuje svoju vrijendost u teškim industrijskim uslovima. Tehničke karakteristike su iste kao i od NexT-Serije. Verzija od nerđajućeg čelika se preporuča gdje je potrebna zaštita od korozije. Karakteristike:

 • 6 veličina i 2 vrste materijala
 • 2 ili 4 uvodne ploče
 • Poklopac se otvara za 180°
 • Skrivene šarke
 • Unutrašnji/Spoljašnji priključak za uzemljenje
 • Nosači za montažu

Klippon® POK

POLIESTER KUĆIŠTA
POK serija se temelji na visoko kvalitetnim, vlaknima ojačanim poliester kućištima koja predstavljaju ekonomično rešenje u elektro-spojnoj tehnici.

Kućišta su posebno pogodna i prilagođena područjima koja zahtjevaju otpornost na koroziju, udarce i visoku IP zaštitu. Karakteristike:

 • 17 veličina
 • Poklopac sa vijcima od nerđajućeg čelika
 • Rupe za montažu smještene van brtvenog područja
 • Navojne rupe za montažne šine i ploče
 • Odobreno prema posljednjim međunarodnim standardima

Klippon® K SERIJA

ALUMINIJSKA KUĆIŠTA
Kućišta Klippon® K serije su napravljena od legure aluminijuma tj. silumina, koriste se u različitim aplikacijama, npr. za redne stezaljke, prekidače, napajanja, različite funkcijske elemente ili pripremljenu elektroniku za ugradnju. Karakteristike:

 • 19 veličina u 2 varijante
 • Rupe za montažu smeštene van brtvenog područja
 • Navojne rupe za montažne šine i ploče

Q-SERIJA

METALNA KUĆIŠTA
Weidmuller proizvodi Q-Seriju kućišta posebno za potrebe proizvođača mašina i automobilsku industriju. Prednost ove serije su njena jednostavnost i lakoća pristupa unutrašnjosti. Prednosti:

 • 29 veličina i 2 vrste materijala
 • Poklopac sa skrivenim šarkama
 • Montaža poklopca levo ili desno
 • Bravica poklopca uključujući i montažnu ploču
 • Uvodni poklopac u bazi (dno)

FPC

POLIKARBONATSKA KUĆIŠTA SREDNJE VELIČINE
Kućišta FPC serije predstavljaju novu generaciju MPC serije.

Karakteristike:

 • 6 veličina
 • Sivi ili transparentni poklopac
 • Poklopac sa brtvenim rupama
 • Montažne rupe su van brtvenog područja
 • Navojne rupe za montažne šine, ploče i PCB

Sensor Actuator Interface ili skraćeno SAI – je rešenje za industrijske mreže, korištene u PLC, DCS i PC automatskim sistemima. Osmišljeno je za povezivanje jednostavnih I/O uređaja (npr. ON/OFF uređaji kao aktuatori, senzori, analogni ulazi i izlazi, senzori položaja ventila) u proizvodnji i procesnim aplikacijama koristeći jedan dvožilni kabl.
SAI je “otvorena” tehnologija podržana od velikog broja proizvodjača. U svijetu je instalirano više od 18 miliona SAI uređaja, s rastom od 2 miliona godišnje!
Postoje dobri razlozi zašto Weidmüller pripada samom vrhu u distribucijskom sektoru u svetu. Pri razvijanju SAI razdjelnika, inženjeri u Weidmülleru su se uvijek koncentrisali na postizanje racionalnih, cenovno efikasnih rešenja, te u suradnji sa najvećim korisnicima – snabdevali tržište s dobro koncipiranim proizvodima koji su postavljali svetske standarde u smislu funkcionalnosti i kvaliteta.

SAI AKTIVNA OPREMA

U usporedbi s tradicionalnim pasivnim rješenjima koja su zahtjevala zasebnu liniju od mjesta mjerenja do kontrolera za svaki signal, aktivni moduli (SAI) se ističu jer trebaju samo jednu liniju za digitalni prijenos svih signala standardnog fieldbus sustava.

SAI aktivna I/O oprema je dostupna za fieldbus protokole (PROFIBUS-DP, DeviceNet, CANopen, Modbus ASCII) i Ethernet protokole (Modbus TCP i Ethernet/IP). Dostupni su i standardizirani upravljački programi za opremu, koji pojednostavljuju ugradnju SAI aktivne opreme u postojeća inženjerska rješenja bez potrebe za dodatnim programima.

SAI KABLOVI, KONEKTORI I OPREMA

Weidmüller nudi kompletan program kablova za SAI aplikacije, te razne varijante konektora u M5, M8 i M12 izvedbi. Također postoji i novi M23 program za specifične aplikacije

SAI PASIVNA OPREMA

SAI pasivna oprema je izrađena od vrhunskih materijala koristeći vrhunsku tehnologiju. Kućišta su potpuno zatvorena kako bi se osigurao siguran rad u teškim uvjetima, no prilikom dizajna se pazilo i na lakoću rukovanja. Tako primjerice, postoji varijanta gotovog složenog konektora koji olakšava spajanje i uklanja moguće greške. SAI razdjelnici su opremljeni s metalnim navojima, što omogućava pouzdano spajanje. IDC verzija je posebno zanimljiva, jer se kabeli sa senzora mogu direktno spajati.