Rockwell Automation

SOFT STARTERI

Naši Smart Motor Controllers™ su soft starteri napravljeni da pomognu u minimiziranju troška smanjujući zahtjeve i održavanje cijelokupnog sistema napajanja. Naši starteri se mogu lako integrisati na vaš inteligentni sistem kontrole motora te ponudi maksimalnu produktivnost i kraće zastoje. Idealna su alternativa za pogone gdje je više potrebno isplativo i jednostavno riješenje.

FREKVENTNI PRETVARAČ

PowerFlex 755T AC frekventni pretvarači namijenjeni su za postizanje harmonijskih ublažavanja, regeneracije i zajedničkih sabirničkih rješenja koja pomažu u smanjenju troškova energije te povećanju fleksibilnosti i produktivnosti. Ovo su prvi frekventni pretvarači koji nude TotalFORCE™ tehnologiju koja koristi nekoliko patentiranih karakteristika razvijenih kako bi olakšale optimizaciju vašeg sistema.

KONTROLA SIGURNOSNOG UPRAVLJANJA

Naši Safety Servo Drive proizvodi su dizajnirani da minimiziraju zastoje i smanje energiju i proizvodni otpad a u međuvremenu pomaže efikasnosti upravljanja mašinom. Kinetix® 300, 6000, 6200, 6500 i 7000 ima sve funkcije ugrađene za sigurno upravljanje. Sa funkcijom Safe Torque-Off, izlaz pogona je isključen da bi se uklonio moment motora bez gašenja kompletne mašine. Safe Speed Monitoring omogućava vam da smanjite i pratite brzinu vaše aplikacije da vam omogući da operator sigurno uradi neke vrste poslova bez gašenja kompletne mašine.

AKTUATORI

Proizvodi kontrole upravljanja uključuju širok spektar servo pogona, servo motora i aktuatora. Naši aktuatori omogućavaju jednostavna riješenja za precizno linearno pozicioniranje.