Festo

Festo proizvodi vrhunske proizode iz oblasti pneumatike. Pogledajte naše najnovije proizvode i upoznajte široku ponudu gotovih rešenja i pojedinačnih komponenti namenjenih automatizaciji procesa proizvodnje.

PNEUMATSKI CILINDRI

Pneumatski cilindri pretvaraju energiju pritiska u energiju pokreta. Festo je bio prvi proizvođač u Evropi koji je konstruisao pneumatski cilindar još, sada već davne, 1956 godine.

Pneumatski cilindri – Pneumatika

ELEKTRIČNI POGONI

Električni pogoni podrazumevaju sisteme za pozicioniranje sa zajedničkom kontrolno motornom grupom. Ekonomično rešenje u automatizaciji procesa proizvodnje.

Električni pogoni

SERVOPNEUMATIKA

Servopneumatika se koristi u situacijama kada se zahteva kompaktno rešenje, kada se pomera više od 10 kg a pozicioniranje mora biti sa tačnošću desetine milimetra.

Servopneumatika

SISTEMI ZA MANIPULACIJU

Griperi i moduli za manipulaciju u procesu proizvodnje se primenjuju na tačkama gde je potrebno izvršiti pomeranje i okretanje predmeta.

Sistemi za manipulaciju

VAKUM TEHNIKA

Sve za vakuum tehniku, od generatora vakuuma, preko vakuum ventila i prekidača, do vakuum gripera.

Vakuum tehnika

PNEUMATSKI VENTILI

Pneumatski ventili prilagodljivi za svaku primenu, ručno ili mehanički pokretani, kontrolori protoka ili limitatori pritiska, …

Pneumatski ventili

VENTILSKA OSTRVA

Ventilska ostrva smanjuju potrebu za spojnim crevima i čine sklop jednostavnijim za sklapanje i instalaciju.

Ventilska ostrva

INDUSTRIJSKI SENZORI

Festo industrijski senzori podrzumevaju najviši nivo pouzdanosti, optimalne performanse i maksimalnu sigurnost.

Industrijski senzori

INDUSTRIJSKE KAMERE

Super brze industrijske kamere i vizuelni sistemi koji omogućavaju kontrolu i praćenje brzih procesa u proizvodnji koje nije moguće ispratiti golim okom.

Industrijske kamere

PNEUMATSKI PRIKLJUČCI

U našoj ponudi pneumatskih priključaka se nalaze konektori za svaku situaciju. Od vatrootpornih i antistatičkih do priključaka za prehrambenu industriju.

Pneumatski priključci

GOTOVA RJEŠENJA

Današnji inženjeri obilato koriste gotova rešenja kako bi skratili rokove izrade, podigli kvalitet proizvoda jer rade sa komponentama proverenim u praksi i snizili troškove izgradnje jer se koriste već gotovi elementi.

Detaljnije o gotovim rešenjima